hunting_for_beauty

Instagram

събота, 11 юни 2016 г.

Балансиращ серум за лице с чувствителна кожа от Biofficina Toscana

Ciao, amici!!! :)
Здравейте, приятели!

Предполагам, че вече сте чували за Biofficina Toscana, родена от интереса на две млади жени – Ева Казали и Клаудия Лами към екологичен живот и био поведение. Много био-марки използват като съставки натурални продукти. Голяма част от тях обаче пътуват стотици километри, преди да стигнат производствените лаборатории. Това води до неизбежното им замърсяване, а така също и на околната среда. Затова създателките на Biofficina Toscana решават твърдо, че техният проект ще стартира на 0-километър! Или другояче казано – ще произвеждат там – в сърцето на Тоскана, до самите растения. Те се ангажират и да опазват околната среда и голяма част от опаковките им са лесно рециклируеми. Компанията не предлага само козметика за кожата, но и други ароматерапевтични продукти. Целият им асортимент е свободно наличен в България и аз малко по малко го пробвам и оставам изключително доволна. Разбира се, някои неща ми харесват повече, други - по-малко. Нека разберем заедно допадна ли ми техния:

 

Описание:
Мултифункционален серум с концентрирана формула от успокояващи органични екстракти, комбинирани с иновативен хидратиращ биокомплекс. Подхранва деликатната кожа, склонна към зачервяване и дразнене, възвръща равномерния тен и свежест на лицето. С органични екстракти от невен, метличина, лайка, слез, пшеничен зародиш.


Опаковка / дизайн:
30-те мл. продукт се помещават в стилно шишенце от матирано стъкло. Затваря/отваря се стандартно чрез развиване на капачка, на която е прикрепена пипета. Чрез натискане на върха на капачката, пипетата се пълни или съответно изпразва. Изключително удобен и по мое мнение луксозно изглеждащ дизайн. Процедурата по взимане на серума отвътре е лесна и дори приятна. Всяка сутрин и вечер, с голямо удоволствие и самочувствие на изтънчен парфюмерист, посягам към тази бутилчица.

Състав:

Съставките са биологични и биодинамични, в по-голямата си част ръчно преработени или директно вложени. 
Кои са екстрактите в този серум?
Невен - цветето с нежните оранжеви цветчета е притежател на силни антимикробни съставки, които с лекота успяват да вземат надмощие над възпалителните процеси.
Метличина - представлява красиво растение с ярко сини цветове. Действа противовъзпалително и тонизиращо, стимулира растежа на косата, премахва пърхута и сърбежа на кожата.
редставлява красиво растение с ярко сини цветове

Прочети още на: http://www.dnes.bg/blogini/2013/07/20/sinia-metlichina-lek-pri-stomashni-stradaniia-i-kojni-problemi.194234
редставлява красиво растение с ярко сини цветове

Прочети още на: http://www.dnes.bg/blogini/2013/07/20/sinia-metlichina-lek-pri-stomashni-stradaniia-i-kojni-problemi.194234
Лайка - Мисля, че всички знаем, че лайката прилича на малка маргаритка и че е най-доброто антибактериално и противоалергично средство, приемано не само външно, но и вътрешно. Кой ли не е пил чай от лайка?!... :) Аз използвам и флорална вода от лайка и влиянието ѝ върху кожата ми е безценно.
Слез - Отново красиво лилаво цвете, чието действие е противовъзпалително, омекчаващо. Листата съдържат антоцианови гликозиди, танини, витамин С, провитамин А, минерални вещества.
Пшеничен зародиш - истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта.

Естествено, за да се получи хомогенна смес, която да не се развали до 6 месеца след отварянето на шишенцето, са нужни и други съединения. Според www.truthinaging.com и www.ewg.org средно ниво на алергичност имат Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde и Hydroxycitronellal. Това са парфюмни съставки със цветен аромат и мен лично не ме притесняват по никакъв начин.


Аромат:
Цветен, не е силен и бързо спира да се усеща. Признавам си, че не е силно възбуждащ сетивата ми, но и по никакъв начин не ме дразни.



Консистенция:
Течен гел с леко жълтеникав, мътен цвят, който върху кожата изглежда по-скоро прозрачен. Разнася се с невероятна лекота. Попива за секунди. Не оставя никакъв филм, не лепне, не е мазен. Чувството след нанасяне мога да определя като НЕЖНОСТ.


Действие и употреба:
Давам най-пресния пример. Снощи си махнах грима с мицеларната вода на марката, след това използвах техния скраб с горски плодове и след като поставих серума, кожата ми беше без никакви червенини, с равномерен тен и буквално преродена след тежкия ден, който имах. Усещам, че успокоява раздразненията, които аз често предизвиквам с търкане с памучния тампон. Прави кожата готова за следващата анти ейдж или просто хидратираща грижа. Сигурна съм, че в топлите, жежки нощи ще го използвам и самостоятелно, оставяйки порите си да дишат. 
*Когато се усещам супер дехидратирана, то тогава за да улесня и засиля действието на серума, нанасям първо тоник на почистеното си лице. Влажната кожа е десет пъти по-пропусклива от сухата. Това помага за по-дълбокото проникване на съставките.

Цената му е 30лв и смятам, че е напълно заслужена, защото продуктът е много икономичен. Нужни са само 2 - 3 капки, за да се покрие цялото лице и шия. Представителите у нас често правят и намаления, така че дебна и тези моменти. ;)

Извод:
Като основа на дневен или нощен крем, серумът подсилва действието на самия крем и прави ефекта му по-бърз.
Винаги съм искала да открия "моя" серум и смятам, че го направих. След  Балансиращия серум за лице на Biofficina Toscana кожата ми е спокойна и последващата грижа е възприета по-адекватно и пълноценно.

Без никакви съмнения го препоръчвам и на вас.

С голямо удоволствие ще очаквам вашите коментари и въпроси под статията!
Поздрави!

4 коментара:

  1. Аз също го използвам и съм съгласна с всичко, което си написала. Уникален серум - ще е постоянна покупка за мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че мненията ни съвпадат!
      Поздрави!
      <3

      Изтриване
  2. Не бях чувала за този продукт, но прочитайки статията си мисля, че си заслужава да се пробва. Поздрави за труда! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! :) Малко хора знаят, понякога колко труд се крие зад една на пръв поглед нормална статийка ;)

      Изтриване