hunting_for_beauty

Instagram

събота, 12 март 2016 г.

My ZOYA collection

Здравейте!
Чували ли сте за 3 FREE? То се е превърнало в нарицателно за 3-те най-вредни съставки, употребявани в лаковете за нокти. Това са формалдехид, DBP (дибутилфталат) и толуол. Защо е важно те да НЕ присъстват в "менюто" ни? Накратко, защото са токсични!!!
Напоследък, в лаковата индустрия се появи нов слоган и той е BIG 5 FREE. Тоест, освен трите изброени по-горе, за да може един бранд да се окичи с 5 звездното звание, той трябва да не използва и формалдехидна смола, и камфор.

ZOYA е доказан бранд, който произвежда безопасни, натурални лакове. Освен че са 5 FREE, те са и веган, не тестват върху животни и могат да бъдат спокойно употребявани от бременни жени.
ZOYA има над 500 неустоими цветове и всчки ни познати до сега финиши - глитер, гланц, сатен, мат и каквото още се сетите.... В същото време по качество и издръжливост, те могат да се конкурират с най-скъпите и луксозни, световни марки. 

Аз притежавам 8 броя от асортимента на марката и смятам сега да ви ги представя. Ако ви е интересно, моля, продължавайте да четете :)


Общото между всички тези приятелчета е, че имат прекрасно качество, задържат се максимално дълго върху ноктите и имат перфектно покритие. Някои от тях мога да нанеса само веднъж и да изглеждат страхотно, е с други се налага и стандартният втори слой.
Четката им е мъничка, но работата с нея е удобна и намацванията са сведени до минимум ;)
Отстраняват се лесно (златният е малко по-инатлив, но и това е нормално) и ако са нанесени без база, оцветяванията на нокътната плочка при по-тъмните представители са в границите на допустимото. За половин - един ден изчезват.


За изравняване на повърхността на нокътя, за по-дългото задържане на лака и предпазване от вредното влияние на други марки, които все още ми е жал да изхвърля, съм си взела базата на ZOYA - Anchor. Абсолютно никакви забележки нямам!!! Изсъхва бързо и прави нанасянето на цветните лакове много лесно.

Zoya Remove Plus Nail Polish Remover e нежен, но много ефективен лакочистител. Грижи се за здравето на ноктите ми и премахва с лекота всичко изпречило се по пътя му. Мирише много приятно (в сравнение с братята му по оръжие). Ароматът ми напомня на етеричното масло иланг-иланг, въпреки че няма такова в състава му. Дизайнът и лавандулoвият му цвят също много ми допадат. Капачката е като на лакочистителите в салоните. С помощта на помпичка течността сама излиза на повърхността. Достатъчно е едно леко притискане. Има ON и OFF режим, което го предпазва от случайни разливания и без притеснение може да се слага в багаж. Бутилката съдържа цели 237мл.

А сега се връщам отново на лаковете, за да ги разгледате малко по-отблизо и добиете по-реална представа за тях.

Тези, които съдържат бляскави частици са:


EMME ми е най-трудният за нанасяне, защото образува леки, перлени "черти", които се потушават с нанасянето на топ лак. Той е бебешко розов и стои момичешко нежно...
Цветно семейство: Розови
Покритие: Металик
Покривност: 5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен

SALMA, най-вероятно е кръстен на Салма Хайек, защото има нейното магнетично, мексиканско, горещо излъчване. Той е червен с примеси от бронз и злато. Сгрява прекрасно през есенните и зимни месеци.
Цветно семейство: Червени
Покритие: Металик
Покривност: 5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Топъл

О, KERRY!!! С два пласта той покрива така, че ноктите изглеждат като със златно фолио. С него не ми трябват никакви бижута...
Цветно семейство: Златни
Покритие: Металик с фин брокат
Покривност: 5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Топъл, Неутрален

Когато съм с GIOVANNA винаги получавам комплименти! Обожавам такъв цвят, както и всичките му разновидности (може би личи и от самия блог). Той/тя е зашеметяващо, изумрудено зелен металик, който дори и с едно по-внимателно нанасяне ще се намести удобно и ще пленява всеки, който го срещне... Любов!!!
Цветно семейство: Зелени
Покритие: Металик
Покривност: 5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен

KERRY, EMME, GIOVANNA, KERRY


SALMA и anchor :)

Другата четворка е без блестящи частици и също успя да покори сърцето ми!



Само с едно единствено нанасяне SAILOR стои уникално добре!!!  Това е класическо мастилено, дънково синьо. Отива на всичко и на всеки!
Цветно семейство: Сини, Морави
Покритие: Металик
Покривност: 5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен

WENDY е средно ярък корал. Стои прекрасно както на по-тъмна, така  и на по светла кожа. Безупречно покрива от две нанасяния.
Забележка: поради използваният флуоресцентен пигмент, реалният цвят и този на снимката се различават мъничко.
Цветно семейство: Розови
Покритие: Крем
Покривност: 5(1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен

KITRIDGE - цветът на Барби! Нежно, кукленско розово!
Цветно семейство: Розови
Покритие: Крем
Покривност: 5(1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен

CAREY - може да е сив, но никак не е скучен. Идеален неутрален цвят, който е напълно покривен, когато се нанесе два пъти, но ако внимавате и един път би бил достатъчен.
Цветно семейство: Сиви, Лилави
Покритие: Крем
Покривност:5 (1 = Прозрачен, 5 = Непрозрачен)
Нюанс: Хладен, Неутрален

WENDY                CAREY                   SAILOR                 KITRIDGE
Купувала съм ги от различни места и според това цените им могат да варират в диапазона 12-17лв. Не съжалявам за нито едно похарчено левче по тези съкровища... Те са ми най-ценните лакове от цялата колекция и ги обожавам!

Вие пробвали ли сте ZOYA nail polish? Харесват ли ви?

Аз спирам тук и ще очаквам да се срещнем в коментарите под поста!
LOVE YOU!

4 коментара:

  1. Искаммм и аз SAILOR изглежда уникално красив :) Ще ме лакираш като дойда на гости :Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох... Толкова много неща имаме да правим, когато дойдеш!!! <3 И най-вече да се наприказваме. :D

      Изтриване
  2. Покрай бременността много заобичах лаковете на Zoya.Dream е единственият лак, който мога да си гледам с часове с удоволствие, колкото и често да го нося <3 От твоите веднага ме грабна Sailor и Wendy :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох! Dream е цяла Вселена! Наиситна може да се гледа с часове!!!! :) Ти откъде си ги купуваш?

      Изтриване