hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 7 юни 2015 г.

Jane Iredale Liquid Minerals™ A Foundation - hi-tech skin care

Позволете ми да бъда многословна и да започна това ревю с общо представяне на Jane Iredale. 
Брандът е кръстен на създателката си, която преди това е имала добра кариера в развлекателната индустрия. Чрез работата си Джейн вижда вредните ефекти от тоновете конвенционална козметика върху актрисите, различните им в последствие кожни заболявания и ниско самочувствие. Съответно се вдъхновява и прави собствен бранд. С какво се гордее той?

Четири в едно
Продуктите са многофункционални и изпълняват четири важни функции в едно: изравняване на тена, коректор, слънцезащитен крем и активни ползи в грижата за кожата.

Завършек
В природата на висококачествените минерали е да си взаимодействат със светлина. Тя им придава омекотен, soft-focus ефект. Линията включва разнообразие от фондьотени, които предоставят широка гама от покрития - от леки до пълни, от озаряващи до кадифени.

Некомедогенни продукти
Минералите формират защитна бариера върху кожата и в същото време й позволяват да диша и функционира нормално. Лабораторни тестове потвърждават, че всички техни продукти са некомедогенни и не забиват порите.

Защита от слънцето
Седем
Jane Iredale продукта са спечелили печат от Skin Cancer Foundation. За да се вземе такъв, производителят трябва да предостави научни данни, показващи, че неговите продукти достатъчно и безопасно предотвратяват увреждането на кожата от слънчевите лъчи. 

Устойчивост
Висококачествените минерали, с които работи бранда се свързват толкова добре при нанасяне, че успяват да се съпротивляват дори при физически натоварвания, множество мимики и размазване, но могат лесно да бъдат отстранени със съответен продукт за почистване.

Минимален риск от алергии
Козметиката е клинично,
дерматологично тествана за всякакви раздразнения и алергии.

Природни консерванти
Когато са необходими консерванти, от
Jane Iredale използват комбинация от естествени такива и никога парабени и феноксиетанол.

Не случайно описах всичко това. Всяка една дума важи и за описания по-долу продукт!
   


Liquid Minerals™ A Foundation
Подходящ за всички видове кожа. Течните минерали видимо намаляват повърхностните и дълбоки бръчки, смаляват порите, изравняват тена и образуват естествен слой върху кожата.
Зрънцата, които се виждат в безвъздушната помпичка, всъщност представляват капсулирани липозоми. Благодарение на най-новите технологии, активните съставки не се разграждат и се усвояват постепенно от кожата.
• L-натриева хиалуронова киселина и зехтиново олио без химически примеси, капсулирани в липиди от водорасли
• Коензим Q10
• Витамин С
• Витамин К
• Екстракт от кора на върба, лайка, невен и водорасли
• Алое вера, вода от лавандулов цвят и растителен глицерин
*Информацията е взета от българската facebook страница на марката


Количеството му е 30мл, а цената в Америка е 50 долара (88.80лв), а в европейски сайтове над 100лв. (например в naturisimo.com) И хоп появи се първи минус :) Аз обаче го намерих на промоция и го взех за 51.50лв. в нюанс:

Radiant: Medium skin with neutral undertone
Дойде в кутийка, в която освен самият продукт имаше и листче с много подробни инструкции за употреба. Първите 8-10 изпомпвания да не се нанасят на кожата. Но аз това го прочетох след като ги нанесох, разбира се и се изплаших сериозно. Чак след време му дадох втори шанс ;D


Фондьотенът се помещава в много приятна за окото бутилка, която не позволява навлизането на въздух. Изкарването на продукта става чрез стандартно натискане на помпичката.


В същото време отдолу пластмасова преса натиска продукта нагоре и всичко би трябвало да е херметизирано.


Аз виждам няколко балончета с въздух, но се надявам, че това е в границите на нормалното. 


Голям интерес у мен предизвикват малките гранулки с идеална, кръгла форма, които при изпомпването се смесват с прозрачния гел. На листчето с инструкции е показано, че нанасянето става с четка, но за мен най-добрият вариант е с пръсти и потупващи движения.


Каквото и да си говорим, важното е как стои на кожата...


Когато го нанесох за първи път, бях сигурна, че това нещо попи в кожата ми и по никакъв начин не я промени. Излязох по важни държавни дела и примерно след около час-два се погледнах в огледалото. Изумих се! Минералите се бяха окислили от дневната светлина и кожата ми беше придобила приятен, равномерен, тен със сатенен завършек. Аз го харесвам, но ако се прибави малко пудричка, финишът би могъл да се матира..
Покритие в един слой е по-скоро слабо. Но след като позасъхне, ако се нанесе втори слой се заличават и по-големите несъвършенства.
С ръка на сърцето мога да заявя, че наистина издръжливостта е много голяма. Не съм я засичала точно, но в сравнение с останалите ФДТ (най-вече дрогерийни марки), които съм ползвала, се усеща видима разлика. Вечер го махам по обичайния начин. Разгримиращ продукт  (мицеларна вода или мляко за сваляне на грим) + щателно измиване с гел или пяна.
Втори малък минус, освен цената е това, че някак си го чувствам, че Е върху кожата ми. Но това го свързвам с липсата на силикони в състава му. Не е трагично или нещо фрапиращо, но сякаш леееко ми лепне.

Състав:
Water, Titanium Dioxide (Ci 77891), Glycerin, Algae, Sodium Hyaluronate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Glyceryl Polymethacrylate, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Calendula Officinalis Flower Oil, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Hyaluronic Acid, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Squalane, Ubiquinone (Coenzyme Q10), Boron Nitride, Stearic Acid. [+/- (May Contain) Mica, Iron Oxides (Ci 77489, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Chromium Oxide Greens (Ci 77288)].



Като цяло съм доволна от връзката си с продукт на Jane Iredale и бих пробвала още. Само остава да намеря подходящата промоция  ;)


Сблъсквали ли сте се с изделие на Jane Iredale?

Поздрави!
The Huntress

Няма коментари:

Публикуване на коментар