hunting_for_beauty

Instagram

събота, 28 март 2015 г.

Lierac Magnificence дневен и нощен крем против бръчки за суха кожа


Винаги ми е било безкрайно трудно да правя ревю на бяла козметика. За съжаление състоянието на кожата ни не зависи само от един крем за лице. Факторите са безброй. Тези, за които се сещам на първо четене са: добро почистване с подходящи продукти, добро тонизиране, ежемесечната хормонална промяна в тялото на жената, добрия сън и на последно място, но всъщност най-важното е психическото състояние. Да, многото изхабени нерви могат да преобърнат всичко наопаки. Възможно е дори косата да започва да окапва, да побелее, а тена на лицето тотално да се промени към лошо и да избият множество пъпчици. 

След като бях на презентация на новата (в този момент вече не е толкова нова) линия на Lierac - MAGNIFICENCE си тръгнах с подарък (пълноразмерен тестер) 50мл крем против бръчки за суха кожа. Имахме възможността да избираме между два крема (за суха или нормална към смесена кожа), серум и околоочен (под формата на писалка).

Ето че тестването започна... :)


Аз имам по-скоро суха кожа, по която в студените месеци може дори да се появяват лишейчета. Около очите от време на време имам бръчици от сухота, но най-много ме тормози появата на една "сърдита" мимическа бръчка на челото, между веждите. Наблягам с противостареещи продукти най-вече върху нея, но за съжаление тя се влияе изключително минимално. Понякога я виждам по-дълбока, понякога се взирам за да я открия. Достатъчно е да се намръщя и търсенето й приключва. Тя е там и не спира да ме дразни.


Съжалявам, че отново се отклоних така зверски от основната тема, но за да разберем дали един продукт работи, трябва да знаем от какъв тип е "платното" върху което се нанася.

И така...

ЛИЕРАК МАГНИФИСЕНТ ДНЕВЕН И НОЩЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ ЗА СУХА КОЖА
между 90.00 - 150.00 лв.

Пристига в луксозна, тежка(рска) опаковка. Притежава много, много приятен, средно натрапчив аромат на нар, който бързо се изпарява и не досажда. ;) Текстурата му е плътна, но лесно се разнася.


В състава отсъстват парабени и минерално масло. Силиконът, обаче не е пропуснат. Water (Aqua), Glycerin, Coco-Caprylate, Octyldodecyl Myristate, C10-18 Triglycerides, Dimethicone, Dimethyl isosorbide, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Fragrance (Parfum), Sorbitan Olivate, Argania Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polyamide-5, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Albizia Julibrissin Bark Extract, Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract, Tripeptide-9 Citrulline, Lysine Hcl, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Tromethamine, Xanthan Gum, Lecithin, Saccharide Isomerate, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Acrylates C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Alcohol, Maltodextrin, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sodium Citrate, Tetrasodium, Glutamate Diacetate, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Sodium Hydroxide, Synthetic Fluorphlogopite, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 33 (CI 17200), Silica, Citric Acid.

Какво би трябвало да постигнем използвайки Magnificence крем за суха кожа?
Намаляване на бръчките и фините линии
Стягане и изглаждане
Изравнява кожната текстура и разкрива блясъка
Подхранване на кожата


В началото го използвах единствено като дневен крем. Не нанасях голямо количество и всичко беше наред.

Лаборатории Lierac:
УСТАНОВЕНА – ИЗСЛЕДВАНА - ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНОСТ
След приложение
85% Изглаждане на кожата
93% Изключително мека кожа

След 7 дни приложение
98% Усещане за комфортна кожа
94% По-гладка кожа
84% Кожата изглежда ревитализирана

Мога да се съглася с горните твърдения. Така че продължаваме напред....

Лаборатории Lierac:
След 4 седмици приложение
91% Лицето изглежда по-младежко
96% Подобряване на качеството на кожата
93% Значително намаляване на бръчките

 Тук вече не мога да се съглася. Не усетих кой знае каква промяна. Затова (въпреки, че не ми се искаше заради силиконите в състава) реших, че ще го използвам и през нощта.

Лаборатории Lierac:
Доказани клинични резултати
– 40% Намаляване на бръчките
+33% По-стегната кожа
+42% По-фина кожна текстура

91% от жените смятат, че са по-красиви*
Ха ха! Последното твърдение ме засмива.


Нека кажа и моите изводи, като не забравяме отново описаните най-горе фактори. Преминах през изключително тежка зима във всяко отношение. Това неизменно се отрази и върху кожата ми. Но имам усещането, че този крем се бореше по някакъв начин със стреса, който от своя страна не успя толкова видимо да се появи върху лицето ми. Имах период на малки ситни пъпчици върху челото ми, също някоя и друга и по другите зони, но като цяло останах с впечатлението, че можеше и да е по-зле, ако не използвах:

*D-Glyox патентован комплекс 3,5% - противостарееща съставка, мощна комбинация от цвят от нар, копринено дърво и липозомен пептид с действие върху гликоксидацията,
*5% разтвор на чиста хиалуронова киселина,
*Масла от марула и шеа,
*Витамини С и E.

активните съставки в Lierac Magnificence

 Като цяло кожата ми остана мека, стегната и с ясен тен (като изключим някои периоди). Но за съжаление бръчицата, която споменах не изчезна. Дори и да има положително влияние върху нея, аз не мога да спра да правя мимики и непрекъснато я показвам на света. Ако не друго, то поне не я усещам по-дълбока и пораснала.

Мина време и нещо се случи с крема.... Появи се "кир"- ефект. Може би аз се поотпуснах и започнах да нанасям по-голямо количество върху лицето си от преди и съответно той не успява да попие добре. Но може и да е нещо друго... Ха ха! Чак сега виждам, че срокът му на годност след отваряне е три месеца. Наистина не очаквах да е толкова кратък! Може би от тук идва проблемът?...

И сега остава неизменният въпрос, който си задавам в края на всяко ревю. Дали го препоръчвам?
Нямам никаква представа. Всичко е толкова индивидуално, че принципът е само проба-грешка. Взимайте тестери и пробвайте. Подобни ревюта могат да ви бъдат от полза само за много лека преценка. Останалото са си лични взаимоотношения между кожата и съответният продукт.

На мен ми предстоят още тестове на MAGNIFICENCE. В една игра спечелих червеният серум, а от бюти кутия ми се падна тестер на гел-кремът за нормална към смесена кожа. Лятото идва. Как ли ще ми се отразят въпросните продукти? Следва продължение...

Няма коментари:

Публикуване на коментар