hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 2 март 2014 г.

Stila cosmetics



Stila Cosmetics е създадена през 1994 г. от знаменития холивудски гримьор Jeanine Lobell . Името на фирмата (произнася се STEE - ла ) произлиза от италианската дума "stilare", което може да означава "да пиша" . На официалният им  уебсайт се казва, че са избрали това име, защото вярват, че гримът на всяка жена трябва да бъде толкова уникален, колкото собствения й подпис. Jeanine Lobell (израснала в Швеция) пише в своя блог: "Ние до известна степен допълнихме значението на името. То звучи като stil на шведски, което означава "стил". Аз мога да допълня, че и на български звучи така :)



Фирмата апелира към индивидуалност на макиажа за всяка една отделна жена. Да не се опитваме да приличаме на другиго, а на преден план да покажем най-добрия вариант на самите себе си. :) (help every woman look like the absolute best version of herself) В рекламната кампания на Стила няма известни личности. Поканени са всички момичета да се снимат и всъщност "обикновени" жени украсяват билбордовете със своята идентичност.

Другото, което зная за Стила е, че е насочена green и eco-friendly . Повечето продукти са опаковани в рециклируем алуминий или биоразградим картон. :) Това е наистина страхотно! Има някакъв скандал с тестването върху животни на продуктите им, но в крайна сметка брандът категорично отрича това (cruelty-free). Някои от продуктите им дори могат да бъдат сертифицирани като веган, но фирмата твърди, че заради други причини все още не притежава сертификат за това.

Всички тези факти ме накараха да поискам да пробвам продукт с лого Stila!!! :)


Освен обичайния асортимент, при сенките и ружовете Стила предлагат и "pan form". Напоследък такава линия стана доста разпространена и при други брандове. Обикновено потребителят закупува продуктите в самостоятелни контейнерчета и си прави собствена палитра.

Такъв е случаят и с минералните сенки, които ви представям сега. Те са единични и пристигат в симпатична Картонена опаковка + кутийка от лека пластика. Това ги прави и доста удобни за носене в дамската чанта (без излишен обем и тежест).



Отварят се лесно и смятам, че мога да ги съхранявам в нея. В близко бъдеще обаче мисля да купя специална празна палитра или да приспособя своя уникална такава :)


Беше вечер и не се очертаваше излизане, но не се спрях и се намацотих като за супер нощен клуб или дори бих го сравнила, като за парти на Хелоуийн...  Останах очарована! На толкова наситен цвят отдавна не се беше радвал погледът ми. Труден е за описание. Поиграх си доста с фото програми за да го докарам да изглежда реален, защото с що годе добрия ми фотоапарат не успях да го заснема такъв какъвто е. В сайта от който ги купих (Ягодката) изглеждаха тъмно сиви. Явно и те не са успяли да го хванат в действителност, но за разлика от мен не са се постарали да го променят на снимката. На дневна светлина той е тъмно лилав с кафяво-сив подтон. (Намерих ги из нета в друг сайт, където са го нацелили добре. Ако ви е интересно може да цъкнете ТУК.)


Според зависимост от светлината преобладават различните гореизброени цветове. Няма грам блясък, чист мат (и шах) са. :)

Текстурата е мека и хубавото е, че не се разпрашват. Безкрайно лесни са за нанасяне, но все пак не е изключено да падне някоя и друга прашинка на скулата.


Под различни бази за сенки стоят по различен начин. Всеизвестната Artdeco ги прави почти черни. Бестселъра на Urban decay не ги променя. И виждате колко наситени са дори и без никакъв вид основа.

Но какво се случва след половин час?


Цветът избледня невъобразимо!!! И само Artdeco успя да ги задържи най-добре. Снимката е правена на нощна светлина и ясно се вижда как по-скоро кафенеят. Такива са и в действителност.

Като извод мога да за n-ти път да поздравя великият ум, който изобрети базата за сенки! Защото сега мога да се радвам на моите прекрасни Стила много по-дълго време!

А ето и как изглеждат на самото око:

Нощна светлина


Дневна светлина

Притежавате ли някой продукт на Stila? Доволни ли сте? Аз бих искала да пробвам още!.. :)


4 коментара: