hunting_for_beauty

Instagram

неделя, 29 септември 2013 г.

Lavera за лятото...



 Моята слънчева защита


Зная, че е твърде късно да пиша за слънцезащитни продукти, но напълно е възможно някой някога да попадне на тези редове и да му бъдат от полза. Аз търсих информация, преди да ги купя, но не намерих почти нищо и реших да тествам сама. Купих ги в комплект. Lavera слънцезащитно мляко за деца, за възрастни и автобронзант.


 био авто-бронзиращ лосион (150мл) 
• с масло от ядката на макадамия и био слънчогледово олио;
• подхранващият лосион с масло от ядката на макадамия и био масло от жожоба се нанася лесно и равномерно. Био слънчогледовото масло осигурява копринено нежна гладка кожа.


Лесно нанасяща се текстура с кремав цвят




Състав: 

 Water, Glycine Soja Oil*, DHA, Grain Alcohol*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Erythrulose, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Sunflower Seed Oil*, Jojoba Oil*, Aloe Vera Gel*, Caprylic\/Capric Triglyceride, Macadamia Nut Oil*, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Damask Rose Water*, Camelia Oleifera Extract*, Lavender Water*, Tocopherol, Vitamin C, Fragrance(natural essential oils), Limonene, Geraniol, Linalool, Citranello, Citral, Coumarin, Benzyl Benzoate, Eugenol

* indicates Certified Organic Ingredients
** for natural essential oils


Бързо се втрива в кожата
 Без проблеми мога да кажа, че това е един от фаворитите ми за лятото. Получил всякакви сертификати за безвредност и пълен с полезни масла. Може да се използва както на тялото, така и на лицето. Препоръчително е да няма съществен допир до кожата 4 часа след нанансянето му. Резултатът при мен е видим на следващия ден. Притеснявах се, че мога да стана на неравномерни по-тъмни и по-светли ивици, но опасенията ми не се оправдаха. Имах прекрасен тен, без да се е налагало да се пържа под вредните слънчеви лъчи и в същото време хидратира кожата ми. Използвах го като лосион след баня сутрин. После излизах по "важни държавни дела" и забравях за него. И хоп. На следващия ден вече се сдобивах с чудесно изглеждащи крачета и ръчички. Веднъж го пробвах и на лицето, но в крайна сметка не беше нужно, защото то загорява най-бързо. Лесно се нанася, но попива сравнително по-бавно от истинския ми боди лосион

След срещата си с въздуха, лосиончето променя цвета си
  

Мирисът мога да определя като сладникав. Но не изкуственото сладко, а натуралното. Най-вероятно макадамията има пръст в това. Особен аромат, но приятен. Изчезва напълно след около половин - един час. Браво на него! Накара ме да се чувствам по-красива, като за сметка на това не уврежда здравето ми. Препоръчвам го, ако имате нужда от безвреден тен.





Био слънцезащитно мляко Neutral SPF 20 (75мл)

• интензивна подхранваща слънцезащита - 100 % минерална основа, водоустойчив, с моментален ефект;
• без ароматизатори, подходящ за чувствителна и склонна към раздразнения кожа;
• био маслото от нощна свещичка има успокояващ ефект и отлична кожна поносимост. Бета-глюканът, получен от натурална мая, защитава силно чувствителната кожа;
• без цветни, билкови екстракти и етерични масла;
• подходящ за всички възрасти.

Състав:
  Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Oxide, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Glycerin, Simmondsia Chinensis Oil*, CI 77891, Alcohol*, Canola Oil, Stearic Acid, Glyceryl Oleate, Tricaprylin, Hydrogenated Castor Oil, Helianthus Annuus Seed Oil*, Tocopheryl Acetate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Rhus Verniciflua Cera, Levulinic Acid, Alumina, Oenothera Biennis Oil*, Hippophae Rhamnoides Extract*, Aloe Barbadensis Gel*, Tocopherol, Glucose Glutamate, Dipotassium Glycyrrhizate, Behenyl Beeswax, Stearyl Beeswax, Betaglucan, Ascorbyl Palmitate.
* ingredients from certified organic agriculture

 

Този крем ме подсеща за един мой голям (подигравателен) смях! Давам го на мъжа ми да се намаже и се занимавам с детето... По едно време се обръщам и какво да видя? Цялото му лице - бяло, а той с кански усилия се опитва да разнесе крема по бузите си, като им придава всякакъв вид причудливи форми. Натиска главата си в пръстите и обратното... След два часа смях от моя страна и труд от негова, успя да позаличи част от крема. И сега падам от масата, като си го представя :D



От друга страна, намажеш ли се веднъж с това чудо, спираш да мислиш за подновяването му. Толкова силно прилепя по кожата, че дори след баня съм го усещала. Притеснявах се, че малкото му количество няма да ни стигне. Но нямахме проблеми с това. Оказа се, че е достатъчно. Е, бях взела и слънцезащитния лосион от миналата година и мъжа ми ползваше по-често него. Защо ли? Ха ха! 

Ясно си личи белият филм след нанансянето













Ако не се притеснявате, че ще сте по-белички на плажа, значи този продукт е за вас. Всичко останало му е в плюс и работи добре. Получих прекрасен, равномерен загар без да се мажа след всяко излизане от водата. Това, че започва да действа веднага също е в негов плюс. Повечето слънцезащитни продукти трябва да се нанасят половин час преди плаж, за да имат време да подействат, а този "загрява" веднага. Мирисът му е почти недоловим. Не мога да го определя точно, но сякаш усещам натуралната мая описана в състава.



Био слънцезащитен спрей за деца SPF 20 (125мл)
• забавна слънцезащита за деликатната детска кожа - 100 % минерална основа, водоустойчив с моментален ефект;
• обогатен със защитен био каротин, подхранващо слънчогледово масло и успокояващ екстракт от био невен;

Има млечно жълтеникав цвят

Състав:

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Oxide; Alcohol*, CI 77891, Lysolecithin, Stearic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil*,Levulinic Acid, Alumina, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Oenothera Biennis Oil*, Sodium Lactate, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Tocopherol, Betaglucan, Hippophae Rhamnoides Extract*, Brassica Campestris Sterols, Ascorbyl Palmitate
* ingredients from certified organic agriculture


От размятане по пясъците етикетът почти е изчезнал
 



Като характеристики, този продукт напомня на гореописания. Отново гъста консистенция, но се нанася малко по-лесно, оставя бял филм, задържа се дълго и работи добре. Ароматът е като на автобронзанта. Икономичен е и за съжаление остана малко по-малко от половината. Дано пък ми се случи да отида в някоя топла страна посред зима! Ще си го ползвам с удоволствие. 
Става и за възрастни.


 

Предполагам, че може да изникне въпросът за защитния фактор, който изглежда нисък, но:

Според европейските правилата на Colipa:
При SPF 15, 93% от вредните UVB лъчи са блокирани
При SPF 20, 95% от вредните UVB лъчи са блокирани
При SPF 30, 97% от вредните UVB лъчи са блокирани
При SPF 60, 98% от вредните UVB лъчи са блокирани


ТОЗИ, КОЙТО РАЗБИРА, ТУК СЕ СПИРА! ;)

С дълбоко уважение:
Diana

2 коментара:

  1. Здравейте,
    Страхотно ревю! Може ли да ми кажете откъде закупихте автобронзанта на lavera и цената му?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет! Изключително благодарна съм за положителния отзив! :) За съжаление действието се разви преди 2 години и не помня какви пари дадох... Купих го с ваучер от сайт за колективно пазаруване. Поздрави!

      Изтриване